Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

С куче на море | Съвети и трикове

С куче на море | Съвети и трикове

С куче на море? Tips and tricks.


Летните месеци са вече налице и ни напомнят, че е време за една добре заслужена почивка.

На море, например.


Какво да правим обаче, когато с нас е и нашият верен четириног приятел?

 
Пристигнали сте на желаното място и сте готови за слънчеви лъчи, вълни и безкрайни забавления, но трябва да бъдете и изключително внимателни.

Какви са Вашите „бойни“ задачи?

 

 • На първо място е важно да проверите дали е разрешено кучето Ви да Ви придружи на плажа и дали има някакви специфични правила или ограничения в това отношение. Има определени участъци от плажа, които са отделени за хотели или заведения, на които е възможно да не се допускат домашни любимци.
 • Препоръчително е кучето да е с повод - дори когато плажът позволява присъствието на домашни любимци е добра идея да държите кучето си на повода, особено ако е обществен плаж с други посетители. Това гарантира безопасността на Вашето куче и предотвратява евентуални конфликти с други плажуващи или животни.
 • Обърнете внимание на температурата - не забравяйте, че пясъкът може да стане изключително горещ през по-слънчевите дни и лапичките на Вашето куче могат лесно да изгорят. Изпробвайте температурата на пясъка с ръката си и ако е твърде горещо, помислете дали да изчакате по-хладни часове, преди да излезете на разходка.
 • По възможност осигурете прохлада - лично аз използвам охлаждащи постелки за куче, съветвам ви от личен опит да оставите постелката за извество време в хладилник или хладилна чанта преди плаж. Погрежете се да е постелена върху кърпата на любимеца. Така темперитурата се запазва за по - дълго време. wink
 • Носете прясна вода - важно е да носите много прясна вода, за да може Вашето куче да остане хидратирано. Солената вода може да бъде вредна за кучетата, ако я погълнат. Осигурете им собствена купа с вода и не им позволявайте да пият от морето. 
 • Важно! Не пропускайте да давате често вода на Вашия четириног приятел, за да не се дехидратира. Ако все пак това се случи непременно го заведете на ветеринар възможно най-бързо!
 • Погрижете се да има сянка - точно като хората, кучетата могат да изгорят на слънце. Уверете се, че има сенчесто място или носете чадър или плажна палатка, където кучето Ви може да си почине от слънцето. Можете често да го намокряте или в морската вода, или да го поливате, за да се охлажда достатъчно.
 • Винаги почиствайте след кучето си - носете със себе си торбички за изпражнения и почиствайте след Вашето куче. Поддържането на плажа чист е не само уважение към останалите, но и така помагаме за поддържането на здравословна и безопасна околна среда.
 • Наблюдавайте кучето си - следете внимателно своето куче, докато сте на плажа. Вълните и теченията могат да бъдат непредвидими и някои кучета може да са по-авантюристични или склонни да плуват твърде далеч. Винаги давайте приоритет на тяхната безопасност и се уверете, че остават на безопасно разстояние.
 • Помислете за защита от слънце - кучетата с къса или светла козина са по-податливи на слънчево изгаряне. Консултирайте се с Вашия ветеринарен лекар за безопасни за домашни любимци слънцезащитни продукти или опции за защитно облекло, особено за чувствителни зони като носа, ушите и корема.
 • След плаж - отстранете с чиста вода морската сол от козината на кучето, ако не искате да го къпете често с шампоан.
 • Кърлежи – кърлежите могат да се срещнат дори и по плажа, затова не пропускайте да прегледате внимателно Вашето куче след плаж.

Бонус история: През 2022г. решихме да заведем нашият Арес (Средноазиатска овчарка) за първи път на плаж. Купихме си отделно от постелката за охлаждане и допълнителен свредел за основата на чадъра. Наивно мислейки си, че ще го задържи. Всичко беше наред, докато приятелят ми не реши да отиде да поплува сам. Незнайно поради каква причина, попринцип послушният Аресото реши да тръгне след него... А както можете да се досетите с него тръгна и нашият чадър. За нещастие скъпият ни любимец и чадъра минаха през хавлиите на двама души, докато успея да ги спра. Не питайте какъв срам съм брала /жаргонно казано/. За съжаление, не всичко с домашен любимец на море може да се предвиди... Съветвам ви, да не се упреквате ако се получи някакво объркване. Все пак сме хора и се учим, защото им мислим най - доборото!

Поздрави!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари